Selecteer een pagina

Buiten voliere

Buiten voliere

Beste Buiten voliere

In het algemeen is een buitenvolière voor vogels te verkiezen boven een binnenvolière. Hij biedt meer ruimte, zon en frisse lucht, die allemaal bijdragen tot de gezondheid en het geluk van een vogel. Dus, of je nu overweegt een buitenvolière te kopen of te bouwen, je hebt de juiste beslissing genomen. De papegaai, parkiet, en vink zijn enkele van de meest voorkomende vogels die in een buitenvolière gehouden worden.

Maar, zoals ik je zal laten zien, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken als je een buitenvolière wilt bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het weer, de materialen die je nodig hebt, hoe je ontsnappingen en roofdieren kunt voorkomen, de plaats van je volière, en meer…

Als je verder leest, vind je een lijst van de beste buitenvolières die er zijn, en een gids met alle factoren waarmee je rekening moet houden voor je een aankoop doet of aan je project begint.

De duurzaamheid van de materialen

Buitenvolières moeten, in vergelijking met binnenvolières, van veel sterkere materialen gemaakt zijn vanwege de eerder genoemde omgevingsfactoren. Dat betekent dat ze meestal gemaakt zijn van roestbestendige metalen of van rotbestendig hout dat een extra verflaagje heeft gekregen voor extra bescherming.

Metaal is een robuuster en duurzamer materiaal voor volières, en het vergt minder onderhoud. Hout daarentegen ziet er esthetischer uit en vergt meer onderhoud (het moet misschien om de paar jaar geverfd worden), maar het is meestal minder duur in de aanschaf.

Let bij de aanschaf van een volière op goedkopere volières die als buitenvolière worden aangeprezen maar eigenlijk beter geschikt zijn voor binnenshuis.

Indringers en ontsnappingen op afstand houden

Een van de ergste dingen die een vogelbezitter kan overkomen is dat zijn vogel ontsnapt of gedood wordt door een roofdier. Door een paar redelijke maatregelen te nemen, kun je echter gemakkelijk voorkomen dat dit ooit gebeurt:

Zorg ervoor dat je volièregaas of -gaas de juiste maat heeft voor de vogels die je er in wilt houden, zodat ze zich niet een weg door de kieren kunnen kauwen. Dit geldt vooral voor kleinere vogels zoals vinken en parkieten, die misschien een vinken- of parkietenkooi nodig hebben.

Veilige materialen voor volièregaas zijn roestvrij staal, aluminium, en ijzer. Zink in gegalvaniseerd staal is giftig voor grote vogels als ze er veel op kauwen. Als je gegalvaniseerd staal zou gebruiken, ga dan voor gegalvaniseerd staal dat na het lassen gegalvaniseerd is.
Als je problemen hebt met dieren zoals vossen die in je verblijf graven, overweeg dan de plaatsing van een betonnen vloer (meer informatie hieronder).

Je kunt overwegen bomen in de buurt te snoeien die roofdieren toegang geven tot het dak van je volière. Als je klimaat erg zonnig is, moet je dit compenseren door ervoor te zorgen dat je vogels voldoende schaduw hebben. 

1. Voltrega Voliere 420

Deze buiten voliere is van zeer sterk materiaal gemaakt. Zo weet je zeker dat het lang mee gaat en je vogels het niet kapot krijgen. De voliere is verder makkelijk in elkaar te zetten. Ook is de schuiflade makkelijk eruit te halen en heeft deze voliere aan beide zeide een ingang zodat je makkelijk bij het water en voerbakje kan.

Enige nadeel wat wij vonden is dat de eet/drinkbakjes van plastic zijn. Als je een beetje een eigenwijze vogel hebt wil die ze nog wel eens kapot bijten. Om die reden gebruiken wij RVS bakjes, zo weet je zeker dat ze niet kapot kunnen.

Buiten voliere

2. Flamingo Voliere Nevada Cottage

Deze buiten voliere is mooi voor het oog. De voliere is gemaakt van hout waardoor het een mooie luxe uitstraling krijgt. Deze kooi is geschikt voor kleine vogeltjes en heeft meerdere leuke zitstokjes.

Buiten voliere
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Bol 7-daagseBol 7-daagse