Selecteer een pagina

vogelvoederhuisje

Vogelvoederhuisje

Wat te zoeken in een soort vogelvoederhuisje

Grond- of platform-, trechter-, kolibrie-, buis-, en suet voederhuisjes zijn de vijf voornaamste vormen van vogelvoederhuisjes. Grondvoeders hebben een gezeefde bodem om te voorkomen dat er zaden uitlopen en trekken de grootste verscheidenheid aan vogels aan; maar als je (of je buren) huisdieren hebben, kun je ze beter niet gebruiken. Trechtervoeders zijn duurzaam, vogelvriendelijk, en kunnen een grote hoeveelheid zaden dragen. Laad kolibrievoeders met suikerwater en hang ze buiten een raam in de schaduw. Kleine vogels worden aangetrokken door buisvoeders, die de meest voorkomende soort zijn. Vetvoeders kunnen aan bomen gehangen worden en trekken vogels aan waaronder spechten, blauwvogels, en goudvinken die niet zo algemeen zijn.

Materiaal

Om eekhoorns te ontmoedigen, moeten plastic vogelvoederhuisjes metalen verstevigingen en zitstokken hebben. Als je een houten vogelvoederhuisje koopt, let er dan op dat het gemaakt is van weerbestendig ceder of dat het gebeitst of geverfd is.

Wat voor voeding

Het soort voer dat je kiest heeft invloed op de soorten vogels die je voederhuisje bezoeken. Maïs heeft de voorkeur van grond-voedende vogels, maar het verrot snel. Gierst is een favoriet van grond-voedende vogels met korte snavels. Gerst en haver zijn goedkope opties, maar ze trekken knaagdieren aan. Suet is geliefd bij insectenetende vogels zoals spechten en winterkoninkjes (een mengsel van rundervet en zaad). Zonnebloempitten zijn een uitstekend alternatief om een grote verscheidenheid van vogels aan te trekken.

1. Emsa Landhaus Vogelvoeder

Onze favoriet als vogelvoederautomaat. Dit fraaie design van Landhaus staat leuk in je tuin, deze vogelvoeder is ook nog eens in veel verschilende kleuren te verkrijgen. Zo zit er altijd wel een kleur bij die past bij jou tuin. Belangrijk is wel dat dit voederhuisje vast hangt, anders kunnen de vogels het te eng vinden om eruit te eten. Dit vogelhuisje is een perfect voedingsstation voor kleine liedvogels zoals huismussen en koolmezen.

Vogelvoederhuisje

2. Voedersilo met dak

Dit leuke doorzichtige vogelhuis bevestig je stevig aan je raam. Doormiddel van de 3 zuignappen blijft deze beter zitten dan de nummer 3 op deze lijst. De vogels zullen met veel plezier gebruik maken van deze voedersilo. De bak is diep genoeg om voer in te doen voor de vogels. Zo weetje zeker dat ze niet zonder komen te zitten.

Vogelvoederhuisje

3. Born In Sweden – Voederhuisje Raam 

Het leuke aan dit vogelvoederhuisje is dat je hem bevestigd met een zuignap aan het raam. Hierdoor kan je de vogels van dichtbij zien. Het vogelhuisje blijft goed vastzitten en valt er niet snel af. Ook is het vogelhuisje makkelijk schoon te maken.

vogelvoederhuisje

4. Voedersilo geadviseerd door dierenbescherming 

Deze voedersilo voor vogels wordt aangeraden door de dierenbescherming. De silo is makkelijk in gebruik en schoon te maken door de afklikbare onderdelen. Daarnaast is deze silo gemaakt van stevig materiaal en kunnen vogeltjes er makkelijk op zitten. Zelfs met heftige regenbuien blijft het voedsel droog. Een echte aanrader als je het ons vraagt!

Vogelvoederhuisje

Conclusie

Dit was onze lijst met fijnste vogelvoederhuisjes van het moment. Heb jij nou een fijn voederhuisje die hier niet tussen staat? Laat het ons vooral weten dan gaan wij hem testen en wellicht wordt die ook toegevoegd. Heb je liever een voederhuis op paal? Lees dan ons artikel waar wij de voederhuisjes op een paal hebben getest.

Click to rate this post!
[Total: 153 Average: 4.8]
Bol 7-daagseBol 7-daagse